Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud
flow

East Midlands

Abellio is op 18 augustus 2019 gestart met de exploitatie van de East Midlands Railway-concessie. Het gaat hierbij om intercityverbindingen over lange afstand tussen London St Pancras International en de plaatsen en steden van East Midlands en regionale diensten in East Midlands en Noord- en Midden-Engeland. Op 19 augustus werd het belangrijkste openingsevenement gehouden in The Roundhouse in Derby, ’s werelds eerste en oudste nog bestaande spoorhuisje, met meer dan honderd gasten. Hieruit bleek welke belangrijke rol de spoorwegen spelen in de economische welvaart van Derby en de bredere regio East Midlands. Daarnaast werden er ook openingen verricht in Sheffield, Leicester, Nottingham en London St Pancras International.
De East Midlands-concessie loopt tot augustus 2027, waarbij een verlenging met twee jaar mogelijk is als het Britse Ministerie van Transport daarvoor kiest. In deze periode zal East Midlands Railway ruim £ 600 miljoen besteden om belangrijke verbeteringen aan te brengen, waaronder de introductie van gloednieuwe hybride Hitachi-treinen op de Midland Main Line. Bovendien zal er worden geïnvesteerd om stations te verbeteren, het gebruik van intelligente en flexibele tariefsystemen uit te breiden en lokale gemeenschappen meer te ondersteunen.
Vanaf de start van de concessie zijn de financiële prestaties van het bedrijf solide geweest met een EBIT van € 16,5 miljoen.

East Midlands  (in miljoen €) 

2019

2018

Opbrengsten 

193,1

-

EBIT voor IFRS 16-effect 

16,1

-

IFRS 16-effect 

0,4

-

EBIT  

16,5

-

Intercompany financieel resultaat*  

-0,5

-

Overige financiële resultaten 

-0,6

-

Winst voor belastingen 

15,4

-

Vennootschapsbelasting 

-2,9

-

Nettoresultaat 

12,5

-

 Nettoresultaat voor IFRS 16 impact 

12,7

-

Kapitaalinvesteringen 

11,2

-

  

-

Eigen vermogen toerekenbaar aan NS

7,5

-

PCS-garanties verstrekt door NS 

132,8

-

Overige garanties verstrekt door NS 

21,3

-

Capital at Risk East Midlands 

161,6

-

  

-

Opgenomen PCS-garanties 

-

-

Overige aangesproken garanties  

21,3

-

  • * Intercompany financieel resultaat bestaat uit interest lasten op leningen en garantievergoedingen aan de aandeelhouders
Toevoegen aan verslag
Print pagina