Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud
flow

Dienstregeling 2020

De dienstregeling 2020 is licht aangepast ten opzichte van 2019. Voor 95% van de reizigers verandert de reis nauwelijks. Voor Sprinterreizigers uit Noord-Nederland wordt de reistijd korter: in Friesland, Groningen en Drenthe zijn reizigers met de Sprinter door snellere treinen eerder op bestemming. In Meppel is de overstap naar Zwolle en de Randstad verbeterd. Nadeel hiervan is dat de overstap tussen de Friese en Gronings-Drentse Sprinters voor een kleine groep reizigers langer wordt. In Midden-Nederland rijden er meer Intercity’s tussen Utrecht en Amersfoort. Daarnaast rijden we in de spits meer treinen tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort. Deze extra spitstreinen geven in Amersfoort een goede aansluitingen op de Intercity’s richting Utrecht Centraal en Schiphol Airport, waardoor de reistijd hier tot een halfuur korter kan worden. In de zomerperiode breiden we het aantal treinen naar Zandvoort aan Zee uit van 4 naar 6 per uur om grote aantallen zonliefhebbers naar het strand te kunnen brengen. Dit is mogelijk dankzij aanpassingen aan de infrastructuur.
De Intercityverbinding tussen Dordrecht en Eindhoven is teruggekeerd en rijdt 4 keer per dag. Deze aanpassing is van belang omdat treinen van Den Haag naar Eindhoven, sinds deze over de HSL rijden, niet meer in Dordrecht stoppen.

Nieuwe stationsnamen

Drie stations hebben een nieuwe naam. Delft Zuid is Delft Campus, Amersfoort werd Amersfoort Centraal en Eindhoven wijzigde in Eindhoven Centraal. Via deze stations reizen dagelijks meer dan 40.000 reizigers.

Toevoegen aan verslag
Print pagina